Skip to content

Kicsi mese

  Angol mese

  Az erdőben, bokrok árnyékában ült egy kicsi medve, és unatkozott. „Mit csináljak így magamban – búslakodott -, hiszen én csak egy kicsi medve vagyok.” Arra jött egy másik kicsi medve, az is letelepedett a bokrok árnyékában, együtt unatkozott az egy kicsi, két kicsi medve. Arra jött a harmadik és megkérdezte:

  -Mit csinál itt ez az egy kicsi, két kicsi medve?

  -Unatkozunk – mondta az egy kicsi, két kicsi medve, és most már hárman unatkoztak.

  Aztán egyszer csak megszólalt az első kicsi medve:

  -Építhetnénk egy házikót!

  -Építsünk! – mondta a második kicsi medve.

  -Szép, nagy házat építsünk! – mondta a harmadik kicsi medve.

  És ekkor az egy kicsi, két kicsi, három kicsi medve munkához látott. Az első kicsi medve kidöntött egy nagy-nagy fát. A második kicsi medve deszkát fűrészelt a fából. A harmadik kicsi medve meggyalulta a deszkákat; aztán az egy kicsi, két kicsi, három kicsi medve együttes erővel felépített egy takaros házikót. Volt abban a házikóban, egy kicsi, két kicsi, három kicsi ágyacska, egy kicsi, két kicsi, három kicsi asztalka meg szék, és mindegyik szobácskának volt egy kicsi, két kicsi, három kicsi ablaka.

  A medveházikónak így hát sok-sok ablaka volt, hogy az egy kicsi, két kicsi, három kicsi medve szobájába mindig besüssön a nap. No de gondolkodni kellett a télre is! Télen hideg van, fűteni kell. Ezért az egy kicsi, két kicsi, három kicsi medve rakott a három szobácskába három kályhát. Aztán kimentek fát gyűjteni télire. Az egyik kicsi medve összegyűjtötte a fát, a második kicsi medve hazavitte, a harmadik kicsi medve a fáskamrába hordta.

  Aztán az egy kicsi, két kicsi, három kicsi medve leült a házikó elé.

  -Mi most unatkozunk? – kérdezte az egyik kicsi medve.

  -Igen, mi most unatkozunk – mondta a második kicsi medve.

  -Bizony nagyon unatkozunk – brummogot a harmadik kicsi medve.

  -Mit is kellene csinálnunk, hogy ne unatkozzunk? – töprengett az egy kicsi medve.

  -Nem is tudom, mitévők lehetnénk – mondta a második kicsi medve.

  -Unatkozni rossz – mondta a harmadik kicsi medve.

  Aztán az egy kicsi, két kicsi, három kicsi medve kórusban mondta:

  -Szaladjunk haza a mamánkhoz, a mamánknál majd jó lesz nekünk, sohasem unatkozunk!

  Visszatotyogott a mamájához az egy kicsi, két kicsi, három kicsi medve, otthagyták a takaros házikót az erdő közepén. A házikó azóta magányosan búslakodik, s várja, hogy hátha arra téved és az egy kicsi, két kicsi, három kicsi szobájába beköltözik az egy kicsi, két kicsi, három kicsi unatkozó, csacsi medve.

  Pin It on Pinterest